Branka Jajić – Knjiga poezije i proze “Svetlosna izvorišta”

0
290

Novinarka i spisateljica Branka Jajić izdala je novu knjigu koja nosi naziv “Svetlosna izvorišta”. U pitanju je knjiga poezije i kratkih priča, koja je objavljena u izdanju Banatskog kulturnog centra.

Esejom “U potrazi za travkom života” počinje knjiga novinarke i spisateljice Branke Jajić. U pitanju je njena nova, druga po redu knjiga koja nosi naziv “Svetlosna izvorišta” i koja je objavljena u izdanju Banatskog kulturnog centra. Za razliku od Brankine prve knjige “Podnebesje” koja je pripremana na brzinu, u susret Međunarodnom sajmu knjiga ovo delo pripremano je duže vreme, mirnije i sporije. Branka je uporedila svoju prvu knjigu i svoje dosadašnje stvaralaštvo sa novom knjigom koju nam je predstavila.

Radivoj Šajtinac, kao recenzent knjige za delo “Svetlosna izvorišta” napisao je sledeće: “Detalji predela i primarni intimistički redukovan tekst, ovoj poeziji, u stilskom smislu, donose onu nepatvorenu autentičnost koja se žrtvuje za komunikaciju, koja se ne brani od pristrasnosti kad su u pitanju večne vrednosti i Molitva, vera u snagu jasnoće i jasnoću snage” dok je Nataša Bundalo Mikić u svojoj recenziji napisala: “Brankina knjiga Svetlosna izvorišta shvata se kao svojevrsna oda životu, gde je život pobednik uz božiju pomoć kao izvor i uz svetlost koja leči i okrepljuje dušu bića koje je voljeno i koje voli”. Branka je knjigu “Svetlosna izvorišta” posvetila svojoj ćerki jedinici Jeleni, a njoj je posvetila i pesmu “Moja Jelena”, koja se nalazi u ovoj knjizi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here