Miodrag Majić – Mislim da bih bio loš političar jer govorim stvari u koje verujem

0
187

Komentarišući navode da bi mogao biti dobar potencijalni kandidat za predsednika republike, sudija Miodrag Majić je rekao da nije saglasan sa tim i da smo kao narod skloni tome da svakoga ko nešto dobro uradi u svojoj struci, vidimo kao potencijalnu nadu u politici, iako ima puno mesta na kojima jedan stručnjak može mnogo više da doprinese zemlji u kojoj živi.

U jednom delu javnosti sudija Apelacionog suda Miodrag Majić pominje se kao dobar kandidat za predsednika republike na budućim izborima. Na ove navode on je odgovorio da se ne bi kandidovao za predsednika i da sebe vidi kao sudiju, čak i u ovim, ne tako jednostavnim okolnostima po sudstvo u Srbiji. Zamolili smo ga da objasni zbog čega ne bi želeo da se nađe na poziciji predsednika republike.

Kako su navodi da bi sudija Apelacionog suda Miodrag Majić mogao biti dobar kandidat za predsednika na sledećim izborima dolazili i od samih građana, sudija Majić je u intervjuu „Beti“ rekao da mu se čini da je to pokazatelj da su ljudi u Srbiji „gladni“ pravde, te da je on zbog toga svojim aktivnostima i otvorenim govorima o problemima u pravosuđu, zaintrigirao javnost. Ipak, Majić je naglasio da svoje zanimanje smatra jednim od najčasnijih i da se ne bi uplitao u politiku jer, kako navodi, nije dobar populista i ne bi govorio ono što je potrebno da bi se održao rejting, već bi ostao veran istini. Sudija Majić je istakao i da u društvu kao što je naše, politika često zahteva izbegavanje istine, te da on lično ne bi umeo sa tim da se nosi, niti želi da u tome učestvuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here