Sastanak Ane Brnabić i ambasadora Švajcarske

0
109

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Ursom Šmidom o nastavku bilateralne saradnje i jačanju ekonomskih i trgovinskih veza između dve zemlje.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je u razgovoru sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Ursom Šmidom istakla da je Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje, ocenivši da su ekonomski odnosi tradicionalno dobri i raznovrsni, što otvara prostor za intenziviranje ekonomske i investicione saradnje u narednom periodu. Ona je podvukla da je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, izrazivši zahvalnost na podršci Švajcarske u tom važnom segmentu jer se pokazalo da je švajcarski model primenjiv u Srbiji i da daje odlične rezultate. Izgradnja naučno-tehnoloških parkova i razvoj sistema dualnog obrazovanja radi jačanja naših privrednih kapaciteta i što većeg zapošljavanja mladih, za Srbiju su od posebnog značaja, naglasila je premijerka i dodala da se nada da će saradnja u ovim oblastima biti intenzivirana u budućnosti.

Ambasador je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri, dodavši da bi učestalija razmena poseta na visokom nivou doprinela jačanju odnosa na svim nivoima. On je istakao da su investicije švajcarskih kompanija u Srbiji značajne, uz ocenu da ima potencijala za nova ulaganja i širenje saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here