Sastanak Vučića sa predsednicima Svetske bokserske organizacije i regionalnih bokserskih saveza

0
52

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Svetske bokserske federacije, Umarom Kremlevim i predsednicima regionalnih bokserskih saveza, sa kojima je razgovarao o regionalnoj saradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz oblast sporta, kao i o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će biti održano u Srbiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je na sastanku sa predsednikom Svetske bokserske federacije i predsednicima regionalnih bokserskih saveza izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione. On je rekao da snažno podržava održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja. Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu. Pored Bokserskog saveza Srbije, Regionalnu ligu podržali su i Bokserski savezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i Svetska Bokserska Federacija.

Jedna od glavnih tema sastanka bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će biti održano u „Štark Areni“ u Beogradu ove godine. Bokserski savez Srbije krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju KOVID-19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here