Ministar Stefanović na sajmu naoružanja u Abu Dabiju

0
100

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović susreo se danas na sajmu naoružanja u Abu Dabiju sa zamenikom načelnika Štaba Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Isom Saifom bin Abalan al Mazruijem, sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana Madatom Kulijevim i sa pomoćnikom ministra odbrane Kraljevine Španije Santjagom Ramonom Gonzalesom Gomezom.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se drugog dana Sajma naoružanja „IDEX 2021“ u Abu Dabiju sa zamenikom načelnika Štaba Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Isom Saifom bin Abalan al Mazruijem. Ministar Stefanović i general Mazrui razgovarali su o vojnotehničkoj saradnji za koju su istakli da je u prethodnom periodu ostvarila dobre rezultate. Sagovornici su istakli da su obe strane zadovoljne investicijama u zajedničke projekte i izrazili nadu u nastavak razvoja novih projekata. Ministar Stefanović zahvalio se na mogućnosti da naši proizvođači predstave proizvode srpske industrije na sajmu “IDEX 2021”, a posebno je istakao da smo ponosni na naš program oklopnih vozila i artiljerijske municije.

Nebojša Stefanović se sastao danas u Abu Dabiju i sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan general-pukovnikom Madatom Kulijevim. Ministri Stefanović i Kulijev razgovarali su o mogućnostima saradnje u narednom periodu u oblastima od zajedničkog interesa. Ministar odbrane Srbije pozvao je svog kolegu iz Azerbejdžana da poseti predstojeći sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” u Beogradu kako bi uvideo mogućnosti srpske odbrambene industrije.

Nebojša Stefanović se danas susreo i sa pomoćnikom ministra odbrane Kraljevine Španije admiralom Santjagom Ramonom Gonzalesom Gomezom takođe na sajmu naoružanja “IDEX 2021” u Abu Dabiju. Ministar Stefanović razgovarao je sa admiralom Gomezom o vojnoj saradnji i saradnji u oblasti vojnog opremanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here