Krkobabić u poseti Baču – Novi program pomoći zadrugama krajem marta

0
92

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je da će novi program pomoći zadrugama biti objavljen krajem marta, a u njemu će na raspolaganju biti pola milijarde dinara za stare i novoformirane zadruge.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je tokom posete Baču naveo da je ova mala pogranična opština pravi primer dobre pomoći zadrugama, jer su na njenom području već uložena sredstva u tri zadruge, koje odlično posluju. Prema njegovim rečima, pomoć zadrugama je prvi u nizu programa koje će Ministarstvo za brigu o selu sprovoditi tokom ove godine. Novoformirane zadruge mogu da računaju na maksimalnih 7,5 miliona bespovratnih sredstava po jednoj zadruzi, a stare na duplo više, dakle po 15 miliona dinara po zadruzi.

Ministar je obišao i Zemljoradničku zadrugu „Bač”, koja je dobila bespovratna sredstva od Vlade u iznosu od 11,2 miliona dinara za projekat iz oblasti voćarstva, nabavku 5.500 sadnica četiri sorte trešnje i protivgradne sisteme zaštite za tri hektara zasada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here