Sastanak ministra Stefanovića i šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana

0
76

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se na sajmu naoružanja “IDEX 2021” sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, krunskim princem i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na početku sastanka sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, krunskim princem i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, ministar Stefanović preneo je krunskom princu pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poziv da poseti Srbiju. Ministar odbrane zahvalio se na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, pogotovo u projektima koji su vezani za vojnu industriju i Ministarstvo odbrane, te izrazio očekivanja da će dva ministarstva odbrane u direktnoj saradnji imati još intenzivniju saradnju u narednom periodu. Šeik Mohamed bin Zajed istakao je da Ujedinjeni Arapski Emirati nastavljaju blisku saradnju sa Srbijom i da će do sada postignuti sporazumi biti unapređivani u budućnosti. Šeik Mohamed bin Zajed rekao je da podržava napore predsednika Vučića za očuvanje stabilnosti i sveobuhvatnog mira u regionu i povećanje standarda građana.

 

Na sastanku je naglašeno da su obe države posvećene vakcinaciji svog stanovništva i borbi protiv Kovida-19. Sagovornici su izrazili očekivanja da će takva zaštita stanovništva dovesti do rasta ekonomije koji treba da obezbedi stabilnost i dugoročni razvoj obe države. Posle sastanka, ministar Stefanović i šeik Mohamed bin Zajed obišli su štand JP “Jugoimport-SDPR” na kojem su izloženi proizvodi srpske odbrambene industrije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here