Milojko Pantić – Šta će nam nacionalni stadion?

0
184

Srbija se suočava sa brojnim problemima, trenutno je pandemija korona virusa u jeku i, pre svega, nam fale bolnice, konstatovao je novinar Milojko Pantić. U svetu se sve više sportova igra bez publike, što će verovatno potrajati, pa je i u tom smislu izgradnja nacionalnog stadiona neopravdana, zaključio je Pantić.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je izgradnju nacionalnog stadiona. Predsednik je istakao da država izdvaja velika sredstva iz budžeta za razvoj sporta i ova investicija doprineće napretku srpskog fudbala kako na reprezentativnom, tako i na klupskom nivou. Upitali smo novinara Milojka Pantića da li je ova investicija ekonomski opravdana.

Prema navodima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, izgradnja nacionalnog stadiona trebalo bi da otpočne sledeće godine. Velika sredstva iz budžeta biće odvojena za tu namenu, a predsednik je izjavio da će stadion biti uređen na svetskom nivou. Ističući dobre strane ovog projekta, Vučić je ukazao na mogućnosti razvoja tog dela grada zbog stadiona i zapošljavanje ljudi koji bi radili na njegovoj izgradnji i održavanju. Prema njegovim očekivanjima, stadion bi predstavljao važan korak u razvoju srpskog fudbala. Nasuprot tome, novinar Milojko Pantić istakao je ekonomsku neopravdanost izgradnje ovako velelepnog zdanja jer Srbija ima mnogo prioritetnije probleme i to u vremenima kada se sportska dešavanja i u svetu uglavnom odvijaju bez prisustva publike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here