Branko Pavlović – Novčana motivacija premorenim i iscrpljenim zdravstvenim radnicima ništa ne znači

0
69

Zdravstveni radnici se svakodnevno susreću sa sve većim brojem pacijenata obolelih od virusa Kovid-19. Plate medicinskog osoblja su povećane, ali ako država ne učini sve da se smanji broj zaraženih, po mišljenju advokata Branka Pavlovića iscrpljeno medicinsko osoblje neće biti u mogućnosti da pomaže obolelima.

Plate zdravstvenih radnika povećane su od 1. januara ove godine. Ovo povećanje usledilo je posle isplate jednokratne pomoći svim zaposlenima u zdravstvu u iznosu od deset hiljada dinara. Upitali smo advokata Branka Pavlovića da li su ovi budžetski izdaci pokriveni realnim prihodima.

Od 1. januara ove godine su povećane plate medicinskim radnicima za pet odsto, a za sve ostale zaposlene u javnom sektoru povećane su za 3,5 procenata s tim da će njima plate opet biti povećane od 1. aprila za 1,5 odsto. Komentarišući povećanje plate medicinskim radnicima, advokat Branko Pavlović je rekao da su medicinski radnici premoreni usled velikog broja obolelih od virusa korona i da novčana stimulacija i od 500 posto ništa neće značiti ako zbog iscrpljenosti i premora ne budu u mogućnosti da pomažu obolelima. Po njegovim rečima, društvo i država, koja ima najveću odgovornost u ovoj situaciji, moraju učiniti sve kako bi se broj zaraženih smanjio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here