Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja je spreman za testove za malu maturu

0
146

Ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja infrastrukturno osposobljen i da ima pune kapacitete za izradu i distribuciju testova za malu maturu.

Ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Branko Ružić je, tokom posete Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja rekao da će probni test za učenike osmih razreda biti 26. i 27. aprila, kako bi se oni upoznali sa procedurama za polaganje ispita, koji će biti 23, 24, i 25. juna. Kako je istakao, test će uključivati tradicionalni model – polagaće se jezik, matematika i kombinovani test.

Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja poručio je đacima i njihovim roditeljima da ne brinu i da će ceo proces proći u najboljem mogućem redu.

Ranđelović je rekao da je prošle godine krenula digitalizacija dela procesa u Zavodu, koja se ove godine unapređuje, napomenuvši da se takođe radi na tome da se ceo proces decentralizuje. On je napomenuo da je cilj da ove godine veći broj zadataka bude pregledan od strane računara, a manji od strane pregledača čime će se smanjiti greške u pregledanju testova i ubrzati sam postupak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here