Predsednik Vučić uručio donaciju vakcina Bosni i Hercegovini

0
70

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je na aerodromu u Sarajevu kontingent vakcina kompanije AstraZeneka, koji Republika Srbija donira Bosni i Hercegovini i poručio da bi u regionu trebalo da govorimo jednim glasom jer smo onda snažniji i jači i možemo brže da napredujemo.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je na aerodromu u Sarajevu kontingent vakcina kompanije AstraZeneka, koji je donacija Bosni i Hercegovini od naše zemlje. Predsednik Vučić je naveo da je na sastanku sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine predložio da se napravi veliki Samit Srbije i BiH u Beogradu, koji bi okupio sve nivoe vlasti, ali i privrednike obe zemlje.

Predsednik Srbije je istakao da donacija vakcina nije važna samo zbog vakcina već i zbog pitanja poverenja jednih u druge.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci u borbi protiv pandemije virusa korona vakcinama, podsetivši da je zahvaljujući rukovodstvu Srbije medicinskim radnicima iz Republike Srpske omogućena vakcinacija u Srbiji, a Federaciji BiH doniran kontingent vakcina. Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je istakao da se nada da će današnji susret značiti novi pomak u odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije, a član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović zahvalio je Srbiji i predsedniku Vučiću na iskazanoj solidarnosti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here