Siniša Kovačević o pregovorima vlasti i opozicije

0
102

Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, rekao je da ne vidi ništa loše u predlogu da se izabere par ljudi iz opozcije koji bi učestvovali u pregovorima i naglasio da se predlog koji je uputila Narodna stranka odnosio na ljude koji nisu članovi te stranke.

Narodna stranka je po rečima njenog predsednika Vuka Jeremića spremna za dijalog  sa vladajućom koalicijom, ali početak dijaloga ne zavisi od Narodne stranke, već isključivo od vlasti. Narodna stranka smatra da opozicija treba svoju pažnju da fokusira na formatu budućih pregovora i da zajedničke interese opozicije treba da zastupaju jedan ili dva lidera. Upitali smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića šta očekuje od pregovora vlasti i opozicije.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke ostao je pri ranije iznetom stavu da zajedničke interese opozicije za pregovaračkim stolom treba da zastupaju jedan ili dva čoveka. Na taj način opozicija bi poslala ozbiljan signal javnosti da je u stanju da se dogovori, danas oko formata pregovora, a sutra oko zajedničkog nastupa na izborima, pojasnio je Jeremić. Predsednik Narodne stranke izrazio je očekivanje da će taj predlog naići na odobravanje većeg broja predstavnika opozicije, koja se, kako je rekao, nalazi sa ove strane podele vlasti, dodajući da su za Narodnu stranku svi koji su izašli na prošlogodišnje izbore, sa one druge strane, tj. da pripadaju takozvanoj opoziciji koja na neki način sarađuju sa vlastima u Srbiji. Saglasan sa ovakvim stavovima je i Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, koji je rekao da ne vidi razlog zašto se o ovom predlogu ne bi ozbiljno i smisleno razmišljalo, jer bi uključivanje svih predstavnika opozicije u pregovore bilo potpuno iluzorno za postizanje dobrih rezultata pregovora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here