Bojan Torbica o ekonomskom paketu pomoći privredi i stanovništvu

0
198

Govoreći o merama koje je vlast pripremila za oporavak od posledica pandemije, Bojan Torbica, narodni poslanik i potpredsednik Pokreta socijalista, izdvojio je pakete pomoći svim građanima u vrednosti od 60 evra u dva dela po 30, i pomoć privredi u isplati tri puta po pola minimalnih zarada.

Srbija je u novu 2021. godinu ušla sa četiri milijarde evra budžetskog deficita. Epidemija COVID19 ostavlja velike posledice na evropsku i na domaću ekonomiju, pa će se pred Skupštinom Srbije vrlo brzo naći paket zakona koji će imati za cilj da sanira posledice i da revitalizuje srpsku privredu. Šta građani mogu da očekuju u ovoj godini kada su ekonomske mere u pitanju upitali smo narodnog poslanika  i potpredsednika Pokreta socijalista Bojana Torbicu.

Za brojne privrednike u Srbiji u prethodnoj godini bila je gotovo nemoguća misija da održe svoje poslovanje stabilnim, a minus je bio neizbežan i u državnoj kasi. Ipak, da bi se ublažile negativne posledice po privredu, država je odlučila da sa paketima podrške privredi nastavi i u 2021. Nove mere najavljene su do sredine februara, a obećanje je da će i građani ponovo dobiti pomoć od države. Predsednica Vlade tvrdi da u budžetu ima dovoljno para da se pomogne i privrednicima i građanima, a prethodni paketi pomoći državu su koštali ukupno 5,8 milijardi evra. Bojan Torbica, narodni poslanik i potpredsednik Pokreta socijalista potvrdio je da se novi paketi pomoći pripremaju, a osim finansijske podrške upućene građanima u vrednosti od dva puta po 30 evra i pomoći upućene privredi u iznosu od tri puta po pola minimalnih mesečnih zarada, rekao je i da je uveren da će biti novih paketa pomoći do kraja 2021. godine. On je naglasio da su sve to pokazatelji da je ova vlast u vreme pandemije radila izuzetno odgovorno

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here