Sastanak Ane Brnabić i ambasadora Kipra

0
55

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Kipar u Srbiji Demetriosom Teofilaktuom o nastavku i unapređenju političke i privredne saradnje, naročito u oblastima obrazovanja i naučnog istraživanja.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je u razgovoru sa ambasadorom Republike Kipar u Srbiji Demetriosom Teofilaktuom iskazala zahvalnost na podršci Kipra i ubrzanju procesa evrointegracija, posebno kada je reč o otvaranju poglavlja u pregovaračkom procesu. Ona je dodala da je kontinuirana podrška Kipra suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije od izuzetnog značaja, i posebno istakla podršku Kipra u nastojanju Beograda da se obnovi dijalog sa Prištinom. Premijerka je, govoreći o privrednoj i investicionoj saradnji, istakla da prostora za unapređenje ima i da Kipar na tom polju može u potpunosti da računa na podršku Vlade Srbije.

Teofilaktu je preneo zahvalnost premijerki Brnabić zbog velikog značaja koji pridaje odnosima sa Republikom Kipar, a kada je reč o ekonomskoj saradnji, posebno je istakao oblast IT tehnologija, rekavši da naša zemlja postiže zapažene rezultate na tom polju. Ambasador je takođe čestitao premijerki Srbije na dobro organizovanoj masovnoj vakcinaciji stanovništva protiv zarazne bolesti COVID-19, istakavši da je i Kipar preduzeo odgovarajuće mere. Na sastanku je rečeno i da bi treća zajednička sednica vlada dveju zemalja trebalo da se održi ove godine u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here