Zlatiborske vesti o dešavanjima tokom februara

0
80

Izašao je najnoviji bilten opštine Čajetina, koji nosi naziv Zlatiborske vesti, u kom se mogu pročitati vesti o svim značajnijim događajima u ovoj opštini tokom februara.

U najnovijem broju Zlatiborskih vesti nalaze se izveštaji sa najznačajnijih događaja u opštini Čajetina tokom februara meseca. Na prvim stranama biltena nalazi se intervju sa predsednikom opštine Čajetina, Milanom Stamatovićem, koji je govorio o planu uređenja novih vodozahvata za potrebe Zlatiboraca i sve brojnijih gostiju najlepše srpske planine. Potom se može pročitati intervju sa predsednikom Skupštine opštine Čajetina Arsenom Đurićem, koji je najavio nove parkinge, podzemne garaže i velika ulaganja u infrastrukturu u 2021. godini. Naslovom “Za sigurnu sutrašnjicu” naslovljen je tekst o izazovima sa kojim se susreće Javno komunalno preduzeće Zlatibor iz kog su najavljeni novi i veliki projekti, kako na širenju kanalizacione i vodovodne mreže tako i na poboljšanju kvaliteta vode. Na narednim stranicama biltena nalazi se izveštaj o radu i planovima Komunalnog javnog preduzeća “Zlatibor”, kao i o izgradnji poslovnog objekta na Zlatiboru.

Kada je u pitanju turizam u biltenu opštine Čajetina nalazi se i tekst o posećenosti Zlatibora tokom praznika kada je na ovoj planini boravilo više od 30.000 posetilaca dnevno, kao i tekst o radu gondole kojom se za nešto više od mesec dana vozilo preko 35.000 ljudi. Od aktuelnosti izdvojen je početak rada prvog mlekomata u Srbiji upravo u opštini Čajetina, a u rubrici “Drugi o nama” nalazi se tekst Miloša Lazića o boravku na Zlatiboru i prirodnim lepotama koje su ga opčinile. U ovom broju “Zlatiborskih vesti” najavljeno je skoro otvaranje vrtića u Ljubišu i predstavljeni radovi na obnovi hrama Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini. Na stranicama posvećenim školstvu nalazi se tekst o Ugostiteljsko- turističkoj školi iz Čajetine i Osnovnoj školi “Dimitrije Tucović” koja je učestvovala u projektu “Igrajmo zajedno-učimo zajedno” i u projektu “Svaka limenka se računa”. U rubrici “Velikani našeg kraja” zasluženo je mesto zauzela priča o Ljubivoju Ršumoviću, a kada je u pitanju rubrika Ljudi i događaji zlatiborskog kraja čitaoci mogu pročitati tekst o porodici Gukić koja je pokrenula sopstveni posao i otvorila pekaru i kafanu, a uspešno vodi i poljoprivredno gazdinstvo. U nastavku iste rubrike nalazi se priča o Mirku Mijailoviću iz Gostilja koji se vratio u svoje selo gde se sada bavi proizvodnjom sira. Na narednim stranicama nalazi se tekst o dr Aleksandru Bokarevu, prvom sreskom lekaru Zlatibora, a potom i tekst posvećem sportskim i kulturnim dešavanjima u opštini Čajetina u vreme pandemije korona virusa u kom je najavljen festival “Deca među narcisima” koji će biti održan od 20. do 22. maja.

Od sportskih aktivnosti u ovom broju “Zlatiborskih vesti” izdvojena je akcija u selu Stublo u organizaciji Planinarskog društva “Aleksandar Džavović”, kao i rezultati Streličarskog kluba “Zlatiborac” na turniru u Nišu. Potom sledi tekst o košarkašima”Zlatibora”, a nakon toga i o fudbalerima istoimenog kluba koji je prekinuo saradnju sa trenerom Njegušem na čije mesto je postavljen iskusni Ljubomir Ristovski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here