Slobodan Pajić, bivši šef antikorupcijskog tima Ministarstva energetike i bivši major Uprave policije, analizirajući izjave da je predsedniku Vučiću ugrožen život zbog obračuna sa mafijom, rekao je da smatra da do napada na predsednika neće doći, jer se mogu očekivati obračuni mafijaških klanova međusobno, ali ne i udar na nekoga ko privremeno obavlja određenu državnu funkciju.

U skupštini Srbije često se čuju upozorenja da su životi predsednika Vučića i njegove porodice ugroženi i da su oni postali mete organizovanih kriminalnih grupa koje planiraju atentate na najviše državne i političke funkcionere. Državni organi su otpočeli borbu protiv organizovanog kriminala i mafijaških klanova za koje je utvrđeno da su imali podršku pojedinaca iz državnih institucija. Upitali smo bivšeg šefa antikorupcijskog tima Ministarstva energitike i bivšeg majora iz Uprave policije Slobodana Pajića postoji li rizik da najviši državni vrh bude napadnut od strane mafije.

Govoreći o hapšenju grupe Veljka Belivuka, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je tokom hapšenja među zaplenjenim naoružanjem Belivukovog klana nađen i snajper, za koga je ministar Vulin rekao da je bio namenjen predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je on jedini koji može da smeta organizovanom kriminalu. Vulin je dodao i da bi ubistvom predsednika Vučića bila izazvana duboka politička nestabilnost u našoj zemlji i da bi to bio jedini način da se zaustavi borba protiv organizovanog kriminala i mafije. Predstavnici opozicije upitali su zbog čega je predsedniku dozvoljeno da nastavi sa uobičajenim aktivnostima ako mu je bezbednost ugrožena. Neki od predstavnika opozicionih stranaka koji su se oglasili povodom pomenutih dešavanja, rekli su da je mafija u Srbiji pustila svoje korenje toliko duboko, da nije ugrožen samo predsednik, već i građani. Slično mišljenje izrazio je i Slobodan Pajić, bivši šef antikorupcijskog tima Ministarstva energetike i bivši major Uprave policije rekavši da je sprega između mafije i države takva da praktično imamo državnu mafiju.