Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić posetio je Gadžin Han, gde je predstavio Program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je prilikom posete Gadžinom Hanu poljoprivrednicima predstavio Program podrške razvoju zadrugarstva i tom prilikom je naveo da je reč o prvom u nizu programa koje će Ministarstvo za brigu o selu sprovoditi u toku 2021. godine. On je dodao da je ove godine za Program namenjen zadrugama opredeljeno pola milijarde dinara. Prema njegovim rečima, zadruge osnovane od 2017. godine mogu da računaju na maksimalan iznos bespovratnih sredstava do po 7,5 miliona dinara, dok one koje su osnovane ranije očekuje dvostruko veći iznos. Ministar je prilikom posete jednoj od najnerazvijenih opština Srbije najavio da će drugi program podrške biti dodela praznih seoskih kuća mladima.

Krkobabić je posetio i zemljoradničku zadrugu „Zaplanjski zasad“ čija proizvodnja lekovitog bila je podržana sa 5,9 miliona dinara 2017. godine. Za tri godine ova zadruga je višim stepenom prerade uvećala profit za četiri do pet puta, a čak tri puta je povećana proizvodnja belog sleza. Sa novih 50 porodica – kooperanata ta zadruga obezbeđuje životnu egzistenciju za približno 2.000 građana Gadžinog Hana. U delegaciji koja je posetila Gadžin Han su bili član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Zoran Keserović, predsednik Zadružnog saveza južne Srbije Dejan Mitić, a dočekali su ih rukovodstva opštine, poljoprivrednih službi opština Nišavskog okruga, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, direktori i članovi zadruga.