Nemanja Šarović – Može se očekivati da budu saslušani ili uhapšeni i Vučićevi najbliži saradnici

0
294

Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ rekao je da se situacija u vrhu vlasti promenila, pa sada navodni atentatori ne dolaze iz redova opozicije ili iz redova stranih službi, već se pominju saradnici, prijatelji i kumovi predsednika Aleksandra Vučića.

Nemanja Šarović je napisao na svom twiter nalogu da je Aleksandru Vučiću najteže da se bori protiv organizovanog kriminala, jer gde god da udari tu su njegovi ljudi. Mediji danima spekulišu sa imenima iz najbližeg okruženja predsednika Vučića koji će izaći sa konkretnim dokazima o umešanosti državnog i političkog vrha sa organizovanim kriminalom. Šta očekuje od ovog sukoba i ko će izaći kao pobednik upitali smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da su policija i BIA imale određena saznanja da na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji može da dođe do atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da su zato angažovane ozbiljne snage, te je naveo da, prema proceni tužilaštva, nije postojao uslov da se već tada uhapse potencijalni počinioci. Šef Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić rekao je da je više od 850 specijalaca bilo raspoređeno da bi štitilo predsednika Srbije Aleksandara Vučića tokom otkrivanja spomenika. Ekipa Veljka Belivuka za koju se sumnja da je mogla da izvede atentat na Aleksandra Vučića, uhapšena je 4. februara oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva, a određen im je pritvor do 30 dana. Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ ukazao je na činjenicu da su se neki odnosi unutar vladajuće stranke promenili, jer se sada kao potencijalni naručioci atentata mogu identifikovati određene strukture bliske vlasti. On je dodao i da predsednik ima potrebu da se pred narodom postavi kao žrtva kako bi izbegao mogućnost da i njega povežu sa tim kriminalnim strukturama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here