Miodrag Majić – Ulični kriminal nije glavni problem u našem društvu

0
103

Na najave ministra unutrašnjih poslova da predstoji obračun sa uličnim kriminalom, sudija Miodrag Majić je rekao da pre nego što nastupi obračun sa kriminalom na ulici, trebalo bi se pozabaviti slučajevima kao što su Krušik, Savamala, tetka iz Kanade i mnogim drugim.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kao prioritet u obračunu sa kriminalom najavio je borbu protiv uličnog kriminala. On je naglasio da je sigurnost svih građana Srbije veoma važna i pozvao građane da prijave svakog ko ugrožava njihovu bezbednost, a naročito reketaše. Zamolili smo sudiju Miodraga Majića da prokomenatriše najavljene prioritete MUP-a Srbije.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, statistika je pokazala da je stopa kriminala u Srbiji u odnosu na ranije godine manja. On je podsetio da se u Srbiji u prošloj godini dogodilo pet mafijaških ubistava i da je svih pet rasvetljeno, ali je dodao i da će se uspeh načelnika svake policijske uprave u Srbiji meriti po tome koliko su se izborili sa uličnim kriminalom i učinili svoj grad i mesto bezbednim. Prema njegovoj izjavi, merila uspeha će biti da li ima organizovanih dilera droge i preprodaje droge u školskim dvorištima, da li ima delova grada u kojima nije bezbedno biti noću, da li se žene i stariji osećaju sigurno na ulici, da li ima tuče u parkovima, da li ima organizovanog vršnjačkog nasilja i da li se građani, u celini, osećaju bezbedno. Sudija Miodrag Majić je rekao da ulični kriminal svakako predstavlja veliki problem, ali da još veći problem po naše društvo predstavlja kriminal povezan sa državnim strukturama na najvišem nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here