Poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 18. do 24. septembra

0
80

Sa nadom da će epidemiološka situacija to i dozvoliti, Novosadski sajam za period od 18. do 24. septembra priprema 88. Međunarodni poljoprivredni sajam.

Novosadski sajam saopštio je da će 88. po redu Međunarodni poljoprivredni sajam, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, biti održan od 18. do 24. septembra. Manifestacija bi trebalo da bude održana u halama i na otvorenom prostoru Sajmišta, kao i u Kongresnom centru „Master“. Kontinuitet održavanja sajmova posvećenih agro-biznisu Novosadski sajam je održao upravo organizovanjem prvog virtuelnog Poljoprivrednog sajma, na platformi ExpoOnline.rs koju je kreirao kao novi prostor delovanja i višestrukog povezivanja kompanija, institucija i pojedinaca. Virtuelni sajam je osmišljen, ne kao zamena već kao dopuna Međunarodnog poljoprivrednog sajma i kao takav, tradicionalno organizovanom sajmu trebalo bi da bude snažna podrška.

Poslednji sajam koji je održan u standardnom formatu bio je 86. Međunarodni poljoprivredni sajam. Na otvorenom izlagačkom prostoru površine 47.000 m2 i zatvorenom izlagačkom prostoru površine 11.500 m2 nastupilo je 1.518 izlagaca koji su predstavili robu i usluge iz 61 države. Organizovana je Izložba genetskih potencijala, na kojoj su promovisane autohtone rase stoke, održan je Međunarodni dan voćara, na B2B susrete odazvale su se 174 firme iz 17 zemalja, a održano je oko 300 sastanaka, kolektivno je nastupio Tajvan, predstavilo se Udruženja proizvođaca i distributera mehanizacije iz Rusije… Ovaj sajam imao je i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja. Te dve titule u 2019. nosili su Italija i Tunis. Tokom sedam dana, kroz kapije Novosadskog sajma prošlo je 140.000 posetilaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here