Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Turske

0
60

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča i zahvalio mu na tome što je, tokom svog diplomatskog angažmana u Beogradu, doprineo jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i svestrane saradnje, posebno na polju ekonomije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča. Dvojica sagovornika su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske danas na najvišem nivou, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona. Predsednik Vučić je, s tim u vezi, naglasio da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom, zahvaljujući međusobnom poverenju i razumevanju, uspostavio blisku saradnju. Predsednik Vučić je rekao da je politički dijalog poslednjih godina bio veoma intenzivan, a da se isto može reći i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je trgovinska razmena u poslednje četiri godine gotovo udvostručena. Predsednik Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Ambasador Bilgič je rekao da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija i da je uveren da će se taj broj stalno povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je naša zemlja postigla. Dvojica sagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture. Predsednik Vučić je ambasadoru Bilgiču poželeo dobro zdravlje, kao i mnogo uspeha u budućem profesionalnom angažovanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here