Krizni štab – Za vikend sve zatvoreno sem prehrambenih radnji, apoteka i pumpi

0
73

Član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković saopštio je danas da će za vikend na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi.

Na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković istakao je da je epidemijska situacija vanredna i da će mere biti iste kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije. On je precizirao da se tokom vikenda neće održavati kulturni događaji, a da će se pojedine sportske manifestacije održati ako otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.

Gojković je ukazao na to da je već neko vreme prisutno blago povećanje broja zaraženih koronavirusom, pri čemu je uputio apel građanima da poštuju mere. On je preneo da medicinski deo Kriznog štaba očekuje da broj zaraženih raste u narednom periodu, ali da je dobro da taj rast nije eksponencijalan, što je posledica vakcinacije i poštovanja mera najvećeg broja ljudi.

Zoran Gojković je, odgovarajući na pitanje o tome da li u Srbiji ima novih sojeva virusa, naveo da su britanski, a verovatno i drugi sojevi prisutni u našoj zemlji, dodavši da su za ovakvu situaciju krivi koronavirus i njegove mutacije, ali još više oni građani koji se ne pridržavaju mera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here