Milan Veruović – Nismo imali vremena da upoznamo Zorana Đinđića

0
147

Govoreći o tome zašto nijednom nije prisustvovao odavanju počasti poginulom premijeru Zoranu Đinđiću ispred zgrade Vlade, Milan Veruović, nekadašnji prvi pratilac Zorana Đinđića, je rekao da nije hteo da bude među ljudima koji nisu učinili ništa da se sazna istina o ubistvu premijera.

Svakog 12. marta Srbija odaje počast ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću. Ispred Vlade Srbije, gde je na premijera izvršen atentat, članovi Vlade polažu cveće, dok na grob pokojnog premijera pored porodice odlaze brojne delegacije različitih stranaka i političkih organizacija. Ko ima pravo da baštini političko nasleđe Zorana Đinđića upitali smo njegovog šefa obezbeđenja Milana Veruovića.

U Beogradu se na dan kada je u atentatu ubijen Zoran Đinđić svake godine održava više ceremonija na kojima mu se odaje pošta. Retka stvar koja uspeva da objedini predstavnike vlasti i opozicije, upravo je odavanje počasti poginulom premijeru. Osim polaganja venaca na mesto atentata, prethodnih godina organizovane su i šetnje građana, ali i odavanje pošte na grobu Zorana Đinđića u Aleji zaslužnih građana. Svedoci smo činjenice da su njegove izjave još uvek vrlo žive, a da se čak i pojedini politički neistomišljenici ne ustežu da ih koriste. Milan Veruović, nekadašnji šef obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, rekao je da zamera ljudima iz Vlade pokojnog premijera i kasnije Vlade Zorana Živkovića, što se osim formalnog odavanja počasti nisu dovoljno angažovali da otkriju pozadinu ubistva, niti se potrudili da pokojnog premijera šira javnost upozna na pravi način.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here