Vladan Glišić – Bilo bi dobro da se opozicija malo sabere

0
89

Govoreći o budućnosti vlasti i opozicjie, Vladan Glišić, narodni poslanik, rekao je da iako je i vlasti i opoziciji potrebno izvesno sabiranje kako bi se suočili sa problemima u budućnosti, nije siguran da li bi prava odluka opozicije bila da na izbore izađe u jednom bloku.

Nešto više od godinu dana deli nas od redovnih predsedničkih izbora koje već mnogi najavljuju kao presudne i odlučujuće za budućnost Srbije. Jedinstvo opozicije još uvek je teško postići, a analitičari smatraju da bi jedinstveni predsednički kandidat mogao da okupi i ujedini opozicioni deo biračkog tela. Taj kandidat bi morao imati jasno izražene patriotske stavove, ali bi morao biti prihvatljiv i takozvanom građanskom delu Srbije. Da li su ovakve procene analitičara tačne upitali smo narodnog poslanika Vladana Glišića.

Analizirajući sitauciju u opozicionim krugovima, ali i krugovima vlasti, narodni poslanik Vladan Glišić je rekao da ne smatra da bi izlazak opozicionih stranaka objedinjenih u okviru jednog političkog bloka na predstojeće izbore bio dobra ideja, jer time ljudi ne bi mogli da iskažu svoje vidno različite političke stavove. Ipak, on je naglasio da je i ljudima u okviru vlasti, ali i u redovima opozicije, potrebna određena vrsta ujedinjavanja, ali i promene odnosa prema suprotnoj strani, kako bi se ostvario dijalog i u budućnosti došlo do povoljnijih rešenja. Kao prvi korak ka ujedinjenju, predstavnici opozicionih stranaka, među kojima su Nova stranka i Socijaldemokratska stranka, predstavili su predlog platforme za međupartijski dijalog pod okriljem Evropskog parlamenta koja podrazumeva formiranje dva koordinaciona tela zadužena za medije i praćenje toka izbornog procesa. Platforma je rezultat dogovora 12 organizacija i biće predstavljena i drugim opozicionim strankama, sa ciljem sa se unaprede izborni uslovi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here