Konkursi za dodelu povoljnih kredita za unapređenje poljoprivredne proizvodnje

0
138

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 11 novih konkursa za dodelu povoljnih kredita za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Konkursi će biti otvoreni do 14. maja ove godine ili do utroška sredstava. Kamata na ove zajmove namenjene fizičkim i pravnim licima iz Vojvodine, sa gazdinstvima u aktivnom statusu, je jedan odsto.

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 11 novih konkursa za dodelu povoljnih kredita za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Reč je o konkursima za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2021. godini, za dodelu kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u 2021. godini, za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2021. godini, za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2021. godini, za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2021. godini, za dodelu kredita za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća u 2021. godini, za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2021 godini, za dodelu kredita za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača) u 2021. godini, za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov u 2021. godini, za dodelu kredita za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu u 2021. godini i za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda u 2021. godini.

Na konkursu za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, pogonske i priključne u poljoprivredi u 2021. godini moći će da učestvuju poljoprivredna gazdinstva – fizička i pravna lica sa područja AP Vojvodine, upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji AP Vojvodine. Kamatna stopa je 1% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 40.000 evra, a Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra. Rok otplate kredita je 60 meseci. Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču mehanizacije koju bude odabrao učesnik konkursa. Predračuni učesnika konkursa moraju isključivo biti od dobavljača čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prodaja poljoprivredne mehanizacije. I za nabavku opreme za stočarske farme, kao i za plastenike i staklenike na zajam se daje do 40.000 evra, s kamatnom stopom 1%. Takođe, za nabavku nove opreme  i sistema za navodnjavanje, kao i za bušenje bunara Fond daje kredit do 40.000 evra. Isti iznos je za protivgradne mreže u višegodišnjim zasadima voća, vinogradima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here