Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vodio je danas interresorni sastanak Koordinacionog tela za sprečavanje prijema takozvanog Kosova u članstvo u Interpol. Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će ovo telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija potpuno spremno dočekala eventualno podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vodio je danas interresorni sastanak Koordinacionog tela za sprečavanje prijema takozvanog Kosova u članstvo u Interpol.  On je tom prilikom poručio da će se Srbija, ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za članstvo u Interpolu, energično i argumentovano boriti kako bi to sprečila, jer je to u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali i samim smislom postojanja ove organizacije. Takozvano Kosovo, kako je naveo, ne sme da bude član bilo koje međunarodne organizacije, posebno ne one koja raspolože informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Ministar Vulin je istakao da, i pored toga što se Priština Vašingtonskim sporazumom obavezala da ne sme da bude član Interpola, Srbija dobro zna da Priština ne drži reč. Vulin je poručio da je Srbija odgovorna i ozbilјna država i da je spremna da odreaguje na sve poteze Prištine i pritiske velikih sila. Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će Koordinaciono telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija potpuno spremno dočekala eventualno podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje.