Velimir Ilić – Narod treba da odluči ko bi mogao biti vođa opozicije na predstojećim izborima

0
83

Velimir Ilić, predsednik „Nove Srbije“, je rekao da je od velikog značaja ko će biti najistaknutiji lider ispred čitavog opozicionog bloka na sledećim izborima i da taj čovek mora biti podržan od strane naroda.

Opoziciji treba vođa i taj vođa mora da dođe iz naroda, izjavio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić. On tvrdi da zna kako se vrši promena vlasti u Srbiji, da je bio jedan od organizatora 5. oktobra i da opozicija mora pronaći novi način kako da ponovo stekne poverenje građana. Velimir Ilić ističe da su na svim prethodnim protestima politički lideri isturali javne ličnosti da drže govore i vode proteste, jer sami nisu imali hrabrosti da se popnu na binu zbog straha da bi bili izviždani. Upitali smo predsednika Nove Srbije Velimira Ilića ko bi bio najbolji kandidat za novog vođu opozicije.

Velimir Ilić, lider Nove Srbije i učesnik u smeni vlasti 5. oktobra, rekao je u jednom od intervjua da opozicija bez vođe koji će biti jasno profilisan ne može da pobedi Vučića. On je dodao da vođa mora da bude neko ko će biti kao Vojislav Koštunica pre 5. oktobra, častan i pošten, kome je stalo do države i do stvarne promene sistema. Prema njegovim rečima takvog lidera mora da izabere narod i samo ličnost koja ima podršku naroda, mogla bi da bude nosilac promena. Ilić je naglasio i da više nemamo vremena za gubljenje, jer se godišnje iseli 50.000 ljudi, i to najviše obrazovanih, ali su počeli da odlaze i radnici. Zbog svega toga,  opozicija mora da iznedri ozbiljnog lidera u kome će narod da vidi alternativu Vučiću i mora da motiviše narod koji je nezadovoljan da izađe na izbore. Ukoliko režim Aleksandra Vučića ostane na vlasti još neko vreme, predsednik „Nove Srbije“ smatra da će nam trebati 50 godina da se oporavimo posle njihovog odlaska.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here