Biljana Stojković – 2021. godina će biti vrlo važna godina za bunt koji će se pojaviti

0
124

Biljana Stojković, profesorka Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i članica Skupštine slobodne Srbije rekla je da očekuje da će 2021. godina biti bolja od prethodnih i da će se javiti bunt koji bi mogao pokrenuti razrešavanje važnih pitanja u Srbiji.

Profesorka Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković dobitnica je nagrade „Dobar primer“ koju dodeljuje pokret „Novi optimizam“. Profesorka Stojković je izjavila da je ranije bila pesimista na kratke staze, ali da je sada optimista u dugoročnom smislu. Protekla godina nije dala mnogo razloga za optimizam. Upitali smo profesorku Biljanu Stojković da li je optimista kada je u pitanju 2021. godina.

Profesorka Biljana Stojković je kao javna intelektualka u prethodnom periodu promovisala i pomogla veliki broj inicijativa i okupljanja motivisanih solidarnošću i pobunom protiv stanja u društvu. Kroz medijske nastupe, lično pojavljivanje na licu mesta gde i kada god je to potrebno, kao i druge različite vidove konkretne pomoći, stala je, ne samo iza Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Valjeva, nego i iza studenata koji su blokirali rektorat protestujući protiv plagiranog doktorata ministra finansija, ugroženih kolega iz akademske zajednice, inicijativa koje se okupljaju na bazi ženske solidarnosti… Biljana je dobila priznanje „Dobar primer“ Novog Optimizma kao akademska radnica koja je ustala u odbranu integriteta Univerziteta, kao profesorka koja je podržala svoje studente i kao žena koja hrabro i odlučno nastupa u javnosti, braneći vrednosti na kojima se temelji svako stabilno društvo. Ona je izjavila da suštinski jeste optimista, i da od narednog perioda očekuje da će biti mnogo bolji od prethodnog. U zdravstvenom smislu, kako je navela profesorka Stojković, relaksaciju situacije bi trebalo da donesu vakcine, a u društveno-političkom nada se da će doći do bunta naroda koji bi doveo do krupnih promena u društvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here