Vučić uručio orden ministru inostranih poslova Kipra

0
99

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ministru inostranih poslova Kipra Nikosu Hristodulidisu Orden srpske zastave prvog stepena. Hristodulidis je povodom Dana državnosti Srbije odlikovan za posebne zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa naše zemlje i Kipra.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je ministru inostranih poslova Kipra Nikosu Hristodulidisu Orden srpske zastave prvog stepena za posebne zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kipra. Vučić je ukazao na to da je Srbija upravo zahvaljujući ministru Hristodulidisu uvek smatrala Kipar najbližim prijateljem ne samo u okviru EU, već i među svim drugim zemljama i dodao da je Srbija uvek umela da ceni snažnu podršku Kipra, te da će to nastaviti da čini, kao što će i uzvraćati na isti način ne menjajući stav o kiparskom integritetu.

Šef kiparske diplomatije rekao je da je počastvovan što je dobitnik vrednog priznanja, te da ga prihvata sa ogromnom zahvalnošću koja je izraz istorijskih veza, zajedničkih kulturnih vrednosti, verske tradicije i dugotrajnih veza prijateljstva koje nas ujedinjuje. On je kazao da je Kipar zahvalan Vladi i narodu Srbije na nedvosmislenoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje i pravima kiparskog naroda koja potiču iz međunarodnog prava i povelje Ujedinjenih nacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here