Ministar Stefanović položio venac na spomenik pilotima braniocima Beograda

0
63

Delegacija predvođena ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem položila je vence na spomenik pilotima braniocima Beograda. Ministar Stefanović je sa tog mesta poručio da nikad ne smemo zaboraviti naše heroje i njihova slavna dela naglasivši da smo uvek bili i ostali antifašistički narod.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je, u okviru obeležavanja osam decenija od bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, položio venac na spomenik pilotima braniocima Beograda. Ministar Stefanović je izjavio da su naš narod i zemlja skupo platili svoje antifašističko opredeljenje te da je bombardovanje Beograda pre osamdeset godina bilo teroristički čin fašističke Nemačke, u znak odmazde Adolfa Hitlera zbog puča 27. marta. Ističući da je 6. april 1941. godine bio jedan od najtežih i najcrnjih dana u istoriji prestonice, Stefanović je rekao da je puno nadmoćniji neprijatelj tada naišao na heroje našega neba, pripadnike Šestog avijacijskog puka, koji su poleteli da se suprostave, iako su bili svesni da će poginuti, a 11 ih je izgubilo život.

Vence su, pored Stefanovića, koji je predvodio državnu delegaciju, položili i predstavnici više boračkih i veteranskih udruženja i organizacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here