Slobodan Milosavljević – Opozicija treba da iskoristi sve načine i sve medije da dođe do birača

0
150

Slobodan Milosavljević, član Demokratske stranke, rekao je da su uslovi u kojima opozicija deluje znatno otežani usled pandemije korona virusa, ali da ona mora koristiti sve načine, sve medije i rad na terenu, kako bi informacije koje želi da podeli stigle do birača.

Deo opozicije najavio je da će prekinuti bojkot pojedinih režimskih medija jer je to jedini kanal koji mogu da iskoriste kako bi njihove poruke stigle do građana. Ovo je dogovor dela opozicije koji je posle zajedničkog sastanka obavestio medije da tim potezom oni ne daju legitimitet pomenutim medijima i ne daju za pravo onima koji kažu da u Srbiji ne postoji medijska cenzura i medijska blokada opozicije. Upitali smo Slobodana Milosavljevića, nekadašnjeg ministra u vladi Zorana Đinđića i člana Demokratske stranke da li je ova odluka opozicije ispravna.

Predstavnici dela opozicionih stranaka koji su odlučili da odustanu od bojkota režimskih medija, izjavili su da je neophodno da se gradjanima obrate i tim putem kako bi se iskoristio svaki mogući prostor za deljenje informacija o delovanju opozicije. Oni su dodali da je u okolnostima u kojima su mediji pod kontrolom režima, potrebno učiniti sve što je u moći opozicije da se ne dozvoli da obaveštenost gradjana bude i nadalje pod kontrolom vlasti. Iz opozicionih krugova su naglasili da ulazak u režimske medije ni na koji način nije legitimizovanje tih medija, već isključivo borba svim sredstvima za to da istina dođe do građana. Slobodan Milosavljević, doktor ekonomskih nauka i član Demokratske stranke, ovakvu odluku opozicije smatra ispravnom, pogotovo u situaciji u kojoj pandemija virusa Kovid19 značajno ugrožava rad opozicije na terenu. On je istakao i da od kontakta sa ljudima na terenu ne treba odustati, makar se okupilo i desetoro ljudi koji će dobiti informacije koje mogu uticati na objektivnije odlučivanje prilikom izbora, ali da treba koristiti i sve medijski dostupne kanale, da se glas opozicije čuje. Milosavljević je rekao da sva ta delovanja mogu dovesti do promene vlasti na demokratski način, na izborima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here