Ministar Stefanović obišao Muzej vazduhoplovstva

0
107

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Muzej vazduhoplovstva u Beogradu i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima o mogućnostima infrastrukturnih ulaganja, kao i načinima unapređenja rada muzeja kako bi izuzetnu zbirku koju poseduje video što veći broj posetilaca.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Muzej vazduhoplovstva u Beogradu. On je tom prilikom razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima o mogućnostima infrastrukturnih ulaganja i o načinima unapređenja rada muzeja. Stefanoviću je tokom posete predstavljena stalna izložbena postavka koju čine originalni avioni, helikopteri, avionski motori i druga oprema koja svedoči o različitim segmentima i periodima istorije domaćeg vojnog i civilnog vazduhoplovstva. Ministar je obišao i bioskopsku salu Muzeja i depo arhive, a predstavljen mu je i profesionalni simulator letenja Boing 737-800.

Muzej vazduhoplovstva, koji je po mnogo čemu svojevrsna riznica istorije vazduhoplovstva, zajedno sa ministrom odbrane obišli su državni sekretar Branko Živanović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković. Načelnik Muzeja major Draško Živković uručio je ministru Stefanoviću, na kraju današnje posete knjigu „Krila Srbije“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here