Draža Petrović – Tanjug odavno nije ono što je bio u vreme osnivanja

0
340

Komentarišući kadrovske promene i dugogodišnji rad agencije Tanjug, Dragoljub Draža Petrović, glavni urednik lista Danas, rekao je da je urušavanje Tanjuga počelo još sa demokratskim vlastima, a da postoji mogućnost da se sada Tanjug pretvori u servis nekih privatnih medija.

Mediji su objavili da novinska agencija Tanjug koja je osnovana davne 1943. godine nije prodata, već se radi o ustupanju imovinskih prava, imena i žiga na određeni vremenski period uz odgovorajuću nadoknadu. Na čelo ove agencije postavljena je novinarka Jovana Joksimović. Da li se TANJUG može vratiti na staze stare slave upitali smo glavnog urednika lista Danas Dražu Petrovića.

Jovana Joksimović, novopostavljena urednica agencije Tanjug, izjavila je da joj je čast što će biti na čelu tima najboljih novinara u državi, da smatra privilegijom što je dobila mogućnost da nastavi tradiciju dugu skoro 80 godina, a da će cilj njenog rada biti da izveštavanje Tanjuga bude tačno, brzo, objektivno i kredibilno. Manja Grčić, direktor firme „TAČNO“ d.o.o koja je preuzela žigove Tanjuga na desetogodišnje korišćenje, prema ugovoru sa Republičkom direkcijom za imovinu, rekla je da su u planu velika finansijska ulaganja, modernizacija Tanjuga, kao i otvaranje televizije Tanjug. Kako je naglasila, plan je da se iskoristi brend, tradicija i znanje kako bi se napravila najmodernija agencija u regionu. Analizirajući situaciju u Tanjugu, Dragoljub Draža Petrović, glavni urednik lista Danas, rekao je da Tanjug već godinama unazad propada, a da sada postoji mogućnost da preraste u servis privatnih medija koji su u vlasništvu Jovane i Željka Joksimovića. On je dodao i da u eri interneta, postojanje novinskih agencija poput Tanjuga postaje potpuno suvišno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here