Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi na Bagljašu

0
97

U prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu održana je vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Naredne akcije zakazane su za 22. i 29. april.

Crveni krst Zrenjanin je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama mesnih zajednica ,,Sonja Marinković” i ,,Veljko Vlahović” na Bagljašu. Sa ove akcije na naredne su u cilju obezbeđivanju stabilnih zaliha krvi za zdravstvene ustanove u našem gradu pozvani dobrovoljni davaoci svih krvni grupa, a posebno davaoci krvnih grupa sa negativnim Rh faktorom. Predstavnici Crvenog krsta iz našeg grada i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine su poručili da je svaka jedinica krvi dragocena i da se ne sme zaboraviti da krv nema alternativu te da postoje oni kojima je krv neophodna bez obzira na sve.

Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi biće održane u mesnoj zajednici “Sava Kovačević” 22. aprila i u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin 29. aprila, obe u trajanju od 8 do 12 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here