Jovo Bakić – Na predstojećim izborima oslanjanje na sopstvene snage

0
339

Govoreći o potencijalnim partnerstvima koje bi Partija radikalne levice mogla ostvariti pre izlaska na sledeće parlamentarne izbore, sociolog Jovo Bakić je rekao da ima pokreta sa kojima bi sarađivali, ali da ima još vremena za razmišljanje i odlučivanje o toj saradnji.

Srbija nije stabilizovana posle izbora, naprotiv, po oceni brojnih analitičara političke tenzije su dodatno povećane. U takvoj atmosferi se očekuje početak pregovora vlasti i opozicije oko izbornih uslova. Iz Partije radikalne levice su poručili da ne postoji mogućnost političke saradnje sa partijama bivšeg Saveza za Srbiju jer su i te partije samo frakcije vladajuće oligarhije koja uništava našu republiku. Upitali smo sociologa Jovu Bakića ko je potencijalni partner Partije radikalne levice u borbi za pravednije društvo.

Analizirajući odnose moći između levog i desnog centra u politici, sociolog Jovo Bakić, je rekao da sve ide u korist konzervativne i krajnje desnice i upravo zbog toga je Srbiji potrebna levica. Bakić je istakao da ukoliko se ne formira jaka levica, neće biti protivteže. On je dodao i da ekstremni desničari igraju kako predsednik SNS-a svira, pa su dobrodošli i na televizijama s nacionalnom frekfencijom koje neprikriveno reklamiraju nasilje i kriminal, pa mogu i krajnju desnicu. O eventualnim uticajima na Partiju radikalne levice Bakić je naglasio da ih neće biti ni od strane Rusije, Turske, Amerike, ni Kine, već da će se dogovarati o svemu sa građanima i građankama Srbije, ako ih pozovu u svoju službu, jer je to suština radikalne demokratije u koju veruju. Ipak, on nije isključio mogućnost saradnje sa pojedinim pokretima na republičkom nivou, rekavši da do izbora ima još vremena za ostvarivanje takve saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here