Sastanak ministra Vulina i ambasadora Turske

0
64

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u Beogradu Hamijem Aksojem o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv terorizma, trgovine narkoticima i iregularnih migracija.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u Beogradu Hamijem Aksojem. Ministar Vulin i turski ambasador raygovarali su o nastavku saradnje u borbi protiv terorizma, trgovine narkoticima i iregularnih migracija. Ministar Vulin i ambasador Aksoj konstatovali su da su, zahvaljujući dobrim ličnim odnosima dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou i da dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona.

Ambasador Turske pohvalio je uspehe Republike Srbije u borbi protiv koronavirusa i suzbijanja negativnih posledica pandemije i istakao da je naša zemlja pokazala odlučnost i uspeh i kad je reč o vakcinaciji stanovništva protiv virusa Kovid-19.  Aksoj je na sastanku pozvao ministra Vulina da poseti Tursku i ministra unutrašnjih poslova te zemlje Sulejmana Sojlua.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here