Novi krug nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” počinje 15. maja

0
98

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali predstavio je danas novi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2021“, čiji prvi deo počinje 15. maja i trajaće do 25. juna, dok će nastavak biti organizovan na jesen ove godine.

Ministar finansija Siniša Mali je na konferenciji za novinare predstavio novi krug nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”. On je najpre ukazao na to da su prošlogodišnji rezultati nagradne igre bili odlični, zbog čega je doneta odluka o tome da se ona ove godine ponovo organizuje. Prošle godine je prispelo 11,5 miliona koverata, što je 115 miliona fiskalnih računa i slipova tako da je u tim računima bilo oko 100 miliona evra poreza na dodatu vrednost, rekao je ministar.

Ministar Mali je podsetio na to da je u prethodnom periodu usvojeno nekoliko važnih zakona, s ciljem smanjenja uticaja sive ekonomije, poput Zakona o fiskalizaciji i Zakona o javnim nabavkama i najavio da će pred poslanicima ove i naredne nedelje biti Predlog zakona o eFakturama.

Pravila za učešće u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” ostala su nepromenjena pa je neophodno da u koverti bude bar deset fiskalnih računa ili bar deset slipova platnih kartica, minimalne pojedinačne vrednosti od 100 dinara. Poštarina se ne plaća, a nagradni fond je povećan sa 250 na 350 miliona dinara, pa je u igri 16 stanova i 60 automobila “fijat 500 L”. U okviru nagradne igre, organizovano je i takmičenje gradova i opština Srbije u fiskalnoj odgovornosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here