Slavko Nikić – Svi koji lažu Srbe sa Kosova i Metohije za mene su izdajnici

0
802

Slavko Nikić, predsednik Srpskih veterana i dobrovoljaca je rekao da ga ne zanima ko ima podršku predsednika, već ga zanima kako se srpski zvaničnici odnose prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Slavko Nikić je poslednji živi član jedinice MUP-a koja se borila protiv krijumčarenja narkotika na Kosmetu od 1990. do 1999. godine. Bio je aktivni učesnik rata na Kosovu. Za pomoć pruženu preko Drine, u vreme rata, priznanje mu je lično odao general Ratko Mladić. Govoreći o sitauciji na Kosovu i Metohiji krajem prethodne godine na televiziji Pink, Nikić je ušavši u raspravu sa Milovanom Drecunom rekao da ga više ne zovu da govori za tu televiziju i da je Aleksandar Vučić izdajnik. Zamolili smo Slavka Nikića da obrazloži ove svoje navode.

Krajem prethodne godine, pojedini portali i aktivisti na društvenim mrežama su kao dolazak slobode opisali incident koji je nastao u razgovoru između Slavka Nikića i Milovana Drecuna na Televiziji Pink, nakon čega je Nikić napustio studio, a predsednika Aleksandra Vučića nazvao izdajnikom. Sukob se dogodio u jutarnjem programu, a tema je bila radikalni islamizam na Kosovu, o čemu su govorili, sem Nikića, Milovan Drecun, kao i pukovnik u penziji Tomislav Đurin. Voditelj je postavio pitanje postoji li opasnost od terorističkog napada, a Nikićevo izlaganje je Drecun, koji je i poslanik liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, kao i predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, nazvao budalaštinama. Slavko Nikić je potom demonstrativno napustio studio, a za KTV televiziju on je obrazložio svoje navode rekavši da ga ne zanima čiju podršku ima Drecun, već da je jedino što ga zanima ko laže srpski narod na Kosovu i Metohiji. On je dodao da su svi oni koji iz različitih razloga to čine, prema njegovom mišljenju, izdajnici, uključujući i samog predsednika države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here