Nemanja Šarović predao 38 prijava protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja antikorupcijskih zakona

0
119

Predsednik pokreta Ljubav Vera Nada Nemanja Šarović danas je Agenciji za sprečavanje korupcije predao 38 prijava protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja antikorupcijskih zakona i pribavljanja lične imovinske koristi. Šarović je napomenuo da se radi o ozbiljnom kriminalu, o ozbiljnoj zloupotrebi službenog položaja i protivpravnom pribavljanju imovinske koristi za šta Aleksandar Vučić mora da odgovara bez obzira na funkciju koju obavlja ili političku i medijsku moć koju ima.

 Nemanja Šarović, predsednik pokreta “Ljubav vera Nada” predao je danas Agenciji za sprečavanje korupcije 38 prijava protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kršenja antikorupcijskih zakona i pribavljanja lične koristi. Šarović je istakao da se imovinska korist koju je Vučić ostvario meri desetinama i stotinama hiljada evra te da je najvredniji poklon koji je Vučić prisvojio umetnička slika dobijena od šeika Muhameda Bin Zajeda al Nahjana.

Pokret “Ljubav Vera Nada” je prikupio dokaze o velikom broju poklona koje je Vučić nesumnjivo primio ali koje nije prijavio nadležnim državnim organima. U pitanju su raznovrsni pokloni od zlatnika i skupocenih vina do starih i veoma vrednih umetničkih dela.

Šarović je napomenuo da se radi o ozbiljnom kriminalu, o ozbiljnoj zloupotrebi službenog položaja i protivpravnom pribavljanju imovinske koristi za šta Aleksandar Vučić mora da odgovara bez obzira na funkciju koju obavlja ili političku i medijsku moć koju ima i zaključio da se tačan broj poklona koje je Aleksandar Vučić protivzakonito prisvojio verovatno nikada neće saznati.

Na kraju konferencije za medije predsednik pokreta “Ljubav Vera Nada” Nemanja Šarović pozvao je sve građane Srbije koji imaju dokaze o poklonima koje je primio Aleksandar Vučić da se jave pokretu i na taj način pomognu da Vučića privedu pravdi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here