Glumica Eva Ras je rekla da braneći Miku Aleksića, kolegu Branislava Lečića, a sada i Palmu, ona zapravo brani Srbiju od onih koji je predstavljaju kao zemlju divljaka i silovatelja.

Glumica Eva Ras ovih dana opet je u žiži javnosti jer je nakon optužbi za silovanje upućenih glumcu Branislavu Lečiću stala u odbranu svog kolege. Povodom slučaja Danijele Štajnfeld ona je u jednom od intervjua izjavila da su ranije svi govorili: ‘On je bio zaljubljen u mene’, a sada: ‘On me je silovao’. Upitali smo Evu Ras gde bi trebalo da bude ta granica koja se ne sme preći bez obzira na to što neko oseća naklonost ka drugoj osobi, ukoliko ta osoba ne želi bilo kakav fizički kontakt.

Od trenutka kada je glumica Danijela Štajnfeld iznela tvrdnju da je Lečić misteriozni moćnik iz sveta glume koji ju je silovao, dobila je podršku javnosti, ali i brojnih kolega. Ipak, bilo je i onih koji su stali na Lečićevu stranu, a među njima je i glumica Eva Ras. Eva je rekla da nije ni pomislila da će se posle optužbi za silovanje upućenim nastavniku glume Miki Aleksiću za par meseci pojaviti optužbe upućene Branislavu Lečiću. Prema njenim rečima, svaki okrivljeni mora da ima makar šansu da dokaže da nije kriv, a kolege i građani ne bi trebalo da zauzimaju stav o tome ko je kriv pre nego što nadležne institucije donesu odluku. Ona je dodala da ponašanje javnosti i tabloida zapravo poništava Srbiju kao pravnu državu i da se putem medija poziva na linč nekoga ko možda nije kriv. Eva Ras je naglasila da je iz istih razloga branila Miku Aleksića, iako ga ne poznaje, da brani Lečića, ali da će braniti i Palmu zbog hajke koja je pokrenuta. Time, kako je ona izjavila, glumica zapravo brani Srbiju i želi da pokaže da nisu svi u Srbiji divljaci i silovatelji.