Brnabić sa Čen Bo dočekala novi kontigent kineskih vakcina

0
174

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo prisustvovale su danas dočeku aviona sa novim kontingentom od pola miliona doza vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm“.

Avion sa vakcinama protiv korona virusa kineskog proizvođača Sinofarm sleteo je na Aerodrom “Nikola Tesla”, a, sa današnjom isporukom, u Srbiju je iz Kine stiglo ukupno tri miliona doza. Početkom aprila dopremljeno je 500.000 doza „Sinofarm“ vakcina, a ista količina našoj zemlji je isporučena i početkom marta. Prvi kontingent od milion doza stigao je u našu zemlju 16. januara, a nakon toga u februaru još pola miliona. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je avion sa novim kontigentom vakcina zajedno sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo. Brnabić je istakla da se sada mora raditi na ubrzanju imunizacije i u drugim okruzima i lokalnim samoupravama širom Srbije kako bismo kraj juna dočekali potpuno bezbedni.

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo iskazala je zadovoljstvo što je još jednom dočekala avion sa vakcinama iz Kine izrazivši nadu da će Srbija i Kina zajedničkim snagama pobediti virus i vratiti se normalnom životu.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da će, ukoliko bude potrebno, biti održana sednica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, i napomenula da je svakodnevno u kontaktu sa medicinskim delom tog tela. Ona je najavila da će i danas sa njima održati redovne konsultacije kako bi se videlo da li je potrebno neke mere relaksirati, zadržati postojeće ili ih pooštriti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here