UNHCR donirao MUP-u 15 daktiloskopskih sistema

0
107

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i šefica Predstavništva Agencije UN za izbeglice u Srbiji Frančeska Boneli prisustvovali su danas na Aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu primopredaji 15 daktiloskopskih sistema, koje je UNHCR donirao Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Predstavništvo Agencije Ujedinjenih Nacija za izbeglice u Srbiji doniralo je Ministarstvu unutrašnjih poslova naše zemlje 15 daktiloskopskih sistema. Ministar Aleksandar Vulin je nakon primopredaje i prezentacije opreme istakao je da je UNHCR jedan od najznačajnijih partnera Republike Srbije u borbi sa posledicama migracija istakavši da Srbija, iako nije članica „Eurodaka“ ispunjava sve procedure kao da to jeste.

Zahvalivši se UNHCR-u  na doniranoj opremi, ministar je istakao da ta organizacija nikada nije imala političke uslove, nikada nije tražila politički ustupak ili zahtevala da učinimo nešto što nam nije potrebno kako bi pružila pomoć i sarađivala.

Šefica Predstavništva UNHCR-a Frančeska Boneli zahvalila se Vladi Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova za više od četiri decenije uspešne saradnje, ukazavši da se ove godine obeležava 45 godina prisustva Agencije UN za izbeglice u Republici Srbiji.

Boneli je još rekla da UNHCR ima i da će uvek imati konstruktivnu ulogu u upravlјanju mešovitim migracijama, u skladu sa međunarodnim standardima, koji uklјučuju pristup teritoriji i azilnoj proceduri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here