Odbor penzionera i starih lica Zdrave Srbije zalagaće se za bolji život penzionera

0
99

Odbor penzionera i starih lica Zdrave Srbije zalagaće se za rešavanje problema umanjenih penzija u Srbiji od 2014. do 2018. godine, za obezbeđivanje minimalnih prihoda za ona starija lica koja sada nemaju nikakva primanja, kao i za prava svih onih penzionera koji se nalaze u postupku prinudnog izvršenja.

Odbor penzionera i starih lica zdrave Srbije izneo je stav da se problem umanjenih penzija u Srbiji od 2014. do 2018. godine može rešiti samo uz poseban leks specijalis. U tom cilju u opštinskim odborima stranke širom srbije biće organizovane posebne tribine na kojima će članovi odbora, zajedno sa penzionerima, pronaći pravedno i održivo rešenje sa kojim će izaći pred nadležne institucije države Srbije, izjavio je Mihailo Paunović, predsednik Odbora penzionera i starih lica Zdrave Srbije.

Paunović je istakao da prema podacima Odbora, u Srbiji ima preko 170.000 lica starijih od 70 godina koja nemaju nikakva primanja. On je rekao da će se odbor i Zdrava Srbija zalagati da se i njima obezbede minimalni prihodi za pristojan život. U ugroženu kategoriju starih lica spada i 17 odsto žena u Srbiji koje nemaju nikakva primanja u starosti, jer nisu bile zaposlene, ali su ipak privređivale ovoj zemlji, rađale i odgajale decu, učestvovale u raznim akcijama izgradnje društva i države, davale za samodoprinose, naglasio je Paunović. Novoformirani odbor Zdrave Srbije će se boriti i za prava svih onih penzionera koji se nalaze u postupku prinudnog izvršenja, a kojih u Srbiji trenutno ima 23.145, i koji su neadekvatnom socijalnom politikom dovedeni u situaciju dužničkog ropstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here