Bijeljina – Privode se kraju radovi na oglednim poljima kukuruza

0
98

Privode se kraju radovi na postavljanju oglednih polja kukuruza u Semberiji, a rezultati koji budu ostvareni biće dobar reper za planiranje proizvodnje i uzgoja kukuruza na ovom području. U ataru Velinog Sela zasejano je ogledno polje u kome se našlo više od 40 hibrida kukuruza, dok je na oglednoj parceli nadomak Dvorova zagospodarilo 36 hibrida.

I ako se seje van optimalnog roka, setva u Semberiji se privodi kraju. Zemljišni uslovi su dobri, pa se očekuje i ravnomerno nicanje kukuruza, onaj koji je zasejan pre dvadesetak dana već je na parcelama nikao. Privode se kraju i radovi na postavljanju oglednih polja kukuruza u Semberiji, a rezultati koji budu ostvareni biće dobar reper za planiranje proizvodnje i uzgoja kukuruza na ovom području.

U ataru Velinog Sela zasejano je ogledno polje u kome se našlo više od 40 hibrida kukuruza, dok je na oglednoj parceli nadomak Dvorova zagospodarilo 36 hibrida. Poljoprivrednici su stava da se u skladu sa čestim klimatskim promenama mora ići u korak sa strukom i naukom, kako bi se proizvodnja kukuruza održala i dodatno unapredila.

Prošle godine ostvareni su rekordni rezultati u proizvodnji kukuruza, na ovogodišnje će u najvećoj meri uticati vremenski uslovi tokom sezone rasta i razvoja ove ratarice, kažu semberski poljoprivrednici, koji su u prolećne radove uložili više novca, zbog nešto skupljih setvenih repromaterijala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here