Nemanja Šarović – Ako želimo kraj bilo koje afere moramo iznositi samo podatke za koje ima dokaza

0
121

Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ je rekao da iznošenje optužbi bez osnova u slučaju Cvijan ili u slučaju bilo koje druge afere u Srbiji, samo pomaže ljudima iz vlasti da se iz tih afera izvuku i da će se ovaj pokret boriti da se iznose činjenice koje su osnovane i istinite kako bi se stalo na put aferama.

Ko je odgovoran za ćutanje o smrti Vladimira Cvijana, pitanje je koje okupira javnost od trenutka kada je smrt ovog visokog funkcionera dospela u medije. Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, vera, nada, snimio je na Adi Huji mesto gde je, prema rečima svedoka, pronađeno telo Vladimira Cvijana, nekadašnjeg funkcionera SNS-a. Šarović je rekao da je besmisleno tražiti krivce za ćutanje medija u opoziciji, da se Tadić i Toma Nikolić odavno ne pitaju ni za šta u državi, ali da je treći predsednik sa kojim je Vladimir sarađivao mogao nešto znati o Cvijanovoj smrti. Upitali smo Nemanju Šarovića koji bi sve mogli biti razlozi prikrivanja vesti o smrti Vladimira Cvijana.

Ko je identifikovao telo Vladimira Cvijana, ko su policajci koji su došli na uviđaj, da li je bilo trećih lica koji bi istragu mogli usmeriti na neku drugu stranu, sa kim je poslednji put komunicirao – samo su neka od pitanja na koje do sada nismo dobili odgovor, a tiču se smrti Vladimira Cvijana, nosioca visoke političke funkcije čija smrt ne prestaje da intrigira javnost od kada se za nju saznalo. Dodatnu misteriju izaziva činjenica da je Cvijanovo telo kremirano, a da je na njegovoj spomen ploči navedeno samo ime i godine rođenja i smrti. Pored toga, nejasno je i zbog čega je Cvijan, kako je navedeno u obdukcionom nalazu, na sebi u trenutku smrti imao dve jakne, zašto se njegova porodica ni u jednom trenutku do sada nije oglasila… Ipak, ono što bi bilo pre svega potrebno utvrditi jeste pozadina ovog ubistva. Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ je rekao da smatra da je ova pozadina politička, ali da ne treba spekulisati podacima i unapred optuživati bilo koga, pa ni predsednika Vučića, za koga smatra da je zabranio da informacije o smrti Cvijana izađu u javnost. Šarović je dodao da neosnovane optužbe da su lično predsednik ili njegov sin umešani u ubistvo mogu samo da nanesu štetu otkrivanju istine jer bi Vučić takve izjave iskoristio da od sebe napravi žrtvu. Šarović je naglasio da će pokret „Ljubav, vera, nada“ iznositi samo podatke koji mogu pomoći u rasvetljavanju afera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here