Siniša Kovačević – Umetnost je nepristrasniji svedok o jednom vremenu od nauke i istorije

0
219

Povodom svoje poslednje knjige pod nazivom „Reka sa četiri ušća“, Siniša Kovačević je rekao da mu je motiv za pisanje ovog dela koje se bavi stanjem u savremenoj Srbiji bio da ostavi jedan umetnički osvrt na situaciju u kojoj živimo.

Romani Siniše Kovačevića po pravilu postaju bestseleri. Pisac je pronašao put do srca publike koja u dahu čita njegova remek-dela. Novi roman Siniše Kovačevića „Reka sa četiri ušća“ se bavi današnjicom, moralnom i političkom dekadencijom savremene Srbije i precizno svedoči o vremenu u kojem živimo. Upitali smo Sinišu Kovačevića šta ga je inspirisalo da napiše roman „Reka sa četiri ušća“.

U jednom od intervjua, na pitanje zašto je postao romanopisac, Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, je na duhovit način rekao da su mu u nekom trenutku drame bile odbijane od strane pozorišta i pojedinaca, pa se okrenuo pisanju romana da se njegove priče ne bi pretvorile u kafanske jadikovke. U vezi sa takvim okolnostima, on je dodao da će, izgleda, na kraju morati da bude zahvalan i naprednjacima za svoju spisateljsku karijeru. Upravo o sadašnjem stanju stvari u Srbiji govori njegova nova knjiga „Reka sa četiri ušća“ za koju pisac tvrdi da predstavlja jednu vrstu ličnog doživljaja situacije u kojoj se nalazimo, ali i umetničko svedočanstvo o ovom vremenu. Kovačević je dodao i da umetnička dela vrlo često bolje čuvaju pojedinosti jedne istorijske epohe, nego zvanični naučni podaci ili snimci informativnog programa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here