Bijeljina – Sutra se obeležava Dan Vojske Republike Srpske

0
499

U Bijeljini će sutra biti obeležen Dan Vojske Republike Srpske, Semberskih Ratnih jedinica i Dan 3. pešadijskog Republika Srpska puka. Programom obeležavanja predviđeno je služenje parastosa, polaganje venaca ispred centralnog spomenika braniocima u otadžbinskom ratu u Bijeljini kao i defile pod zastavama 18 ratnih jedinica.

Treći pešadijski Republika Srpska puk baštini tradiciju VRS i nosi sećanja na slobodarsku vojsku koja je iznedrila i donela srpskom narodu Republiku Srpsku. Tim povodom u Bijeljini će sutra biti obeležena 29. godišnjica od formiranja VRS. Pukovnik u penziji Radenko Gengo podsetio je na značaj formiranja Istočno-bosanskog korpusa i značaj borbe jedinica koje su bile u njegovom sastavu. U borbama za odbranu i slobodu srpskog naroda na ovom prostoru pale su velike žrtve.

Defileom pod zastavama 18 ratnih jedinica i odavanjem počasti poginulim junacima, uz poštovanje mera zaštite zbog virusa korona, u Bijeljini će sutra biti obeležen Dan Vojske Republike Srpske, Dan semberskih ratnih jedinica i Dan Trećeg pešadijskog puka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here