Vulin prisustvovao vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije

0
81

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je država odlučna da se vrati na reke i podigne nivo bezbednosti uz snažnu borbu protiv svih vidova kriminala, prvenstveno šverca akciznih proizvoda.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije, istakao je da će se na rekama policija odlučno suprotstaviti svim vidovima kršenja zakona, od nelegalnih plovnih objekata do snažne borbe protiv svih vidova kriminala. Kako je istakao ministar Vulin, vrhunski profesionalizam pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije garantuje bezbednost naših reka i priobalјa. Istakavši da se Srbija oslanja na ove momke kada je teško, ministar je naglasio da oni obavlјaju izuzetno složene zadatke pod vodom i na vodi i da će država nastaviti da ulaže u njihovu opremu i obuke, jer ništa što čuva zdravlјe i život pripadnika policije nije previše skupo.

Prema njegovim rečima, pripadnici Žandarmerije spremni su, vešti i obučeni da i u najgorim vremenskim uslovima, spreče bilo koji pokušaj ugrožavanja bezbednosti i stabilnosti naše zemlјe sa vode, bilo da su u pitanju teroristi, organizovane kriminalne grupe ili šverceri akciznih roba. Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije izveli su taktičko-pokazne vežbe u kojima su prikazali veštine i sposobnosti u spasavanju lјudi iz vode i njihovog izvlačenja uz pomoć Helikopterske jedinice, kao i upad na plovni objekat i savladavanje kriminalaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here