Brnabić – Srbija i Grčka potpisuju sporazum o ukidanju naplate rominga

0
67

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Atini, uoči Ekonomskog foruma Delfi, sa premijerom i predsednicom Grčke i najavila da će Srbija i Grčka naredne sedmice potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga. Ona je rekla i da je postignut dogovor o sledećem sastanku Visokog saveta za saradnju dveju zemalja.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Atini, uoči Ekonomskog foruma Delfi, sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom i predsednicom te zemlje Katerinom Sakelaropoulou. Ona je tom prilikom čestitala jubilej Grčke, budući da ta zemlja ove godine obeležava 200-godišnjicu oslobodilačkog rata od otomanske vlasti 1821. godine. Brnabić je, nakon sastanaka sa državnim vrhom Grčke, saopštila da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga. Ona je navela da će ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić već sledeće nedelje doći u Atinu kako bi potpisala taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu. Brnabić je rekla da je Vlada Srbije učinila sve da olakša građanima koji planiraju putovanje u Grčku tokom leta i dodala da je premijeru Grčke prenela zahvalnost na tome što je ta zemlja jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji. Prema njenim rečima, Grci od 14. maja otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde. Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test.

Brnabić je, na Delfi ekonomskom forumu, u razgovoru sa glavnim i odgovornim urednikom dnevnika „Katimerini“ Atanasiosom Elisom, upitana za situaciju u vezi sa Kosovom, rekla da je, iako je dijalog trebalo da podstaknu Vašingtonski sporazum i imenovanje specijalnog izaslanika EU, nažalost došlo do promena u Prištini. Ona je ukazala na to da Beograd čeka na nastavak dijaloga, ali da je „lopta na strani Prištine”, izrazivši nadu da će uskoro stići potvrda za novi datum. Premijerka je, govoreći od odnosima sa Grčkom, istakla da je imala veoma dobar razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, sa kojim je postigla dogovor o sledećem sastanku Visokog saveta za saradnju dveju zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here