Milan Dumanović – Bezbednosne institucije treba da iniciraju hapšenje kriminalaca a ne Vučić

0
161

Bivši policajac Milan Dumanović je rekao da kriminalna grupa Veljka Belivuka pripada Kavačkom klanu, i da su pripadnici bezbednosnih institucija u Srbiji to morali znati mnogo ranije i delovati po službenoj dužnosti, a ne po odobrenju ili nalogu predsednika.

Uz Veljka Belivuka uhapšeno je skoro dvadeset ljudi koji su optuženi za najteža krivična dela, od otmica do teških ubistava. Ipak, po mišljenju bivšeg policajca Milana Dumanovića, ova grupa predstavlja samo deo šire organizovane grupe koja svoje uporište ima u državnom i policijskom vrhu. Zbog toga Dumanović poziva tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da istragu proširi i procesuira sve one koji su bili povezani ili su štitili pripadnike ove organizovane grupe. Ko bi mogao da se nađe još pod istragom tužilaštva za organizovani kriminal upitali smo Milana Dumanovića.

Ubistva, iznude i otmice su krivična dela za koja se, prema izjavi ministra policije Aleksandra Vulina, Belivukova grupa sumnjiči. Veljko Belivuk je poznat kao vođa Partizanove navijačke grupe „Principi“, a označen je i kao navodni pripadnik kavačkog kriminalnog klana. Predsednik Vučić je Belivuka i saradnike nazvao podružnicom crnogorskog kriminalnog klana i istakao da su u Srbiji stvorene dve kriminalne grupe, aludirajući na škaljarski i kavački klan. Da je Belivuk od ranije poznat policiji, istakao je nakon njegovog hapšenja Ninoslav Cmolić, vršilac dužnosti načelnika u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Cmolić je tada izjavio, kako je preneo MUP, da se grupa krila iza navijačke frakcije Partizana koju je predvodio Belivuk, te da se ne radi o navijačima, već o običnim kriminalcima. Bivši policajac Milan Dumanović je rekao da grupa Veljka Belivuka nije sarađivala sa kavačkim klanom, već da je deo tog klana, a da su ostala lica iz ovog klana još uvek na slobodi. On je dodao i da bi osim kriminalaca trebalo procesuirati sve one koji rade u državnim institucijama zaduženim za bezbednost i koji su imali informacije o ovim kriminalnim grupama, a nisu regaovali ili su čak sarađivali sa njima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here